CITY PRESS: Αρθρο της 27/6/2006

Η μέση βροχόπτωση σε περίοδο 25 ετών είναι περίπου ίδια με την μέση βροχόπτωση σε περίοδο ενός έτους ενώ η χειρότερη πλημμύρα σε περίοδο 25 ετών είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα συμβεί σε περίοδο ενός έτους.

Ο μέσος επιστήμονας στην Ελλάδα είναι περίπου συγκρίσιμος με τον μέσο Αμερικανό επιστήμονα παρόλο που ο καλύτερος αμερικανός επιστήμονας θα είναι πολύ καλύτερος από τον αντίστοιχο έλληνα. Και λοιπόν; Επειδή οι άνθρωποι συγκεντρώνουν την προσοχή τους στους νικητές και τα ακραία φαινόμενα, έχουμε την εντύπωση ότι τα διεθνή νέα είναι χειρότερα από τα εθνικά, τα οποία είναι χειρότερα από τα νέα της γειτονιάς μας. Οι επιζώντες μιας τοπικής τραγωδίας εμφανίζονται συνήθως και λένε κάτι όπως: «Δεν μπορώ να καταλάβω. Τίποτα παρόμοιο δεν είχε συμβεί εδώ μέχρι σήμερα».

«Ονειρεύτηκα ότι η Ελλάδα σημείωσε ένα γκολ και σε λίγο καιρό προκρίθηκε στα ημιτελικά».

Ας υποθέσουμε ότι η πιθανότητα ένα συγκεκριμένο όνειρο να ταιριάξει σε μια σειρά περιστατικών της πραγματικότητας είναι 1 στις 10,000. Άρα το αντίθετο είναι 9,999 στα 10,000. Οπότε η πιθανότητα να έχουμε 365 νύχτες με αταίριαστα όνειρα είναι (9,999/10,000) στην 365 δηλαδή 96,4%. Αυτό σημαίνει ότι 3,6% του κόσμου βλέπει φαινομενικά προφητικά όνειρα.

Η αστρολογία υποστηρίζει ότι η έλξη της βαρύτητας που ασκούν οι πλανήτες την ώρα που γεννιέται ένας άνθρωπος επιδρά στην προσωπικότητα του. Θυμηθείτε, εκτός από το ότι δεν εξηγεί κανείς πως συμβαίνει αυτό, ότι η δύναμη της βαρύτητας που ασκεί ένα αντικείμενο πάνω σε ένα σώμα είναι ανάλογη της μάζας αλλά αντιστρόφως ανάλογη της απόστασης. Σημαίνει αυτό άραγε ότι οι χοντροί μαιευτήρες ξεγεννάνε μωρά με ορισμένα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους, ενώ οι αδύνατοι ξεγεννάνε μωρά με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά;

Επιλογές περιήγησης:
Αρθρα του καθ. κ. Θεόδωρου Χατζηπαντελή >  Aρθρα στην CITYPRESS



...Δείτε επίσης άρθρα στα παρακάτω μέσα: